Limbra-Cup in Heel 2012-02-25

 Limbra-Cup                         25 februari 2012.

 
Zaterdag 25 februari werd in onze sporthal Reutsdael gespeeld om de Limbra-Cup.
 
IMG 6640 (Small)Vorige jaar mochten wij de beker mee naar Heel nemen, en ook dit jaar bleken wij wederom een maatje te groot voor Old Dutch Eindhoven en DT1999 Nederweert.
 
Nadat Nederweert en Heel de vlaai en de koffie al genuttigd hadden, was er nog geen spoor te bekennen van de Eindhovenaren. Diverse telefoontje gaven geen uitkomst.
 
 
Om 1 uur diende er toch begonnen te worden en ja hoor, om 20 voor 1 arriveerde ook de derde vereniging. Een misverstand werd geroepen, alhoewel een lid uit Nederweert vroeg of de zomertijd in Eindhoven al ingegaan was.
 
Toch werd precies op tijd begonnen; de gezellige gezamenlijke warming-up vooraf schoot erbij in.IMG 6660 (Small)
18 koppels, van elke vereniging 6 streden op 6 velden in 2 poules om de hoogste eer. Vorig jaar was al gebleken dat wij t.o.v. de overige verenigingen een grotere progressie hadden gemaakt. Zonder het precies te weten, werd al snel duidelijk dat wij weer de sterkste 6-tallen hadden.
 
Regelmatig hoorde je: "Waat hubtj geer toet noe toe gemaaktj?" of "Ut geitj good".
 
René en Annie konden het tijdschema precies aanhouden en nadat elk koppel 6 wedstrijden had gespeeld, volgde nog een finaleronde voor de 3 hoogste zestallen in de poule.
 
IMG 6672 (Small)
 
4 Maasgouwse koppels bij de beste 6. Na de drie finalewedstrijden werden wij uiteindelijk 2e (Jo, Geert en Jacq); 4e (Wim en Jan P.); 5e (Ton V. en Theye) en 6e (Christa en Tjeu)
 
In de kantine werden, onder het genot van een drankje en hapje, de prijzen uitgedeeld door voorzitter Rinus, met assistentie van René.
 
Sponsor Piet had voor iedere deelnemer(ster) nog een knuffel als verrassing en voor de beste 6 spelers een armbandhorloge. Om belastingtechnische reden kan het merk jammergenoeg niet bekend gemaakt worden.
 
Tot slot volgde de verenigingsuitslag: Op de 3e plaats, Old Dutch Eindhoven met 19 punten. 2e DT1999 Nederweert met 32 punten en wij werden alweer eerste met 57 punten.
 
IMG 6735 (Small)
 
Een pracht resultaat en toch was het enthousiasme minder dan vorig jaar. Raken we al een beetje gewend aan winnen? De voorsprong was wel erg groot. Maar zo lang het plezier bij ons niet minder wordt, mag dit voor Maasgouw geen probleem zijn of worden. De uitdaging ligt bij de andere verenigingen.
 
Bij de volgende uitwisseling zal zeer waarschijnlijk DTC de Wissel uit Goirle toetreden, zodat 2x per jaar de Limbra-Cup gespeeld kan worden. Eén keer in Brabant, één keer in Limburg.
 
Wij mogen terugkijken op een gezellig, goed georganiseerd toernooi, waarbij wij goede gastheren waren voor de mensen uit Eindhoven en Nederweert. Laten wij ervoor zorgen dat wij na 24 oktober, als organisator van de Brabant-Cup, hetzelfde geluid kunnen laten horen.
 
Voor alle foto's van dit evenement klik hier