Clubkampioenschap "Dubbels" 2011-12-31

Clubkampioenschap “Dubbels” 2011          december 2011

 

IMG 6492 (Small)
Traditioneel wordt in december van elk jaar het clubkampioenschap voor dubbels georganiseerd. Drie speeldagen voor de poulewedstrijden en de vierde, laatste speeldag (dit jaar op vrijdag 30 december) voor de kruisfinales en de finales.
Onze technische commissie, speciaal in het leven geroepen om moeilijke IMG 6489 (Small) zaken simpel te houden, had alle individuele inschrijvers gekoppeld. De insteek hierbij was zo veel mogelijk gelijkwaardigheid in de dubbels. Daardoor kreeg dit toernooi automatisch een meer recreatief, ontspannen en gezellig karakter. Rene Frielink, onze onvolprezen toernooiregelaar, had er samen met zijn vrouw Annie vervolgens weer een mooi schema van gemaakt.
Na alle gewonnen toernooien en alle “successen in den lande”, gebaseerd op competitie en prestatiedrang, klonken er nu weer eens goedgeluimde en ouderwetse lachsalvo’s door de Heelse sporthal. De meer krachtige uitroepen (ook wel krachttermen genoemd) waren veruit in de minderheid. In ieder geval nog tijdens de poulewedstrijden…….
IMG 6423 (Small)Daarna kwamen natuurlijk toch enkele koppels “bovendrijven”. En die kregen vrij spontaan toch weer wat last van nervositeit en prestatiestress, verder vanaf de zijlijn gevoed door allerlei verbale stekeligheden, al dan niet onder water. Iemand sprak over “kapers op de kust” en een ander was op de finaledag al een half uur te vroeg om “even goed in te slaan”. Nou, dan weet je het wel….. de goedbedoelde recreatieve insteekjes warenIMG 6445 (Small) subiet vergeten. Ingeruild voor listige dropvolleys, snoeiharde smashes en lepe effectballen. En dat alles - voor de neutrale toeschouwer - onder het genot van zichtbaar verbeten trekjes en hoorbaar knarsende tandjes.
Zo gaat dat bij Dynamictennis Maasgouw. Zo hoort dat bij Dynamictennis Maasgouw.
IMG 6450 (Small)IMG 6501 (Small)

De winnaars:
1e         Huub Halmans en Thye Dorsers
2e         Ate Vogelzang en Rene Frielink
3e         Wiel Drabbels en Ton Vogels