LimBraCup 2019 in Heel

LIMBRA CUP 2019-04-06

Zaterdag 6 april was het zover. Er werd weer gestreden om de LimBra Cup.

Ruim voor half 10 waren er al een aantal leden in touw om alles voor te bereiden.

Het wedstrijdsecretariaat moest opgezet en ingericht worden. De schema’s en de kleedkamerindeling moesten opgehangen worden. Onze Har H. te B. had er al van wakker gelegen. Of de ingevoerde gegevens op het wedstrijdschema wel allemaal klopten? De velden werden door een aantal mensen opgezet. De vlaaien, om ook onze gasten uit Nederweert, Goirle, Eindhoven en Moerdijk mee te verwelkomen werden door een aantal dames klaargezet. En een aantal versnaperingen werden voorbereid. De dag begon perfect!!!

 010203

Ruim op tijd arriveerden onze gasten uit het Brabantse, de TEGENSTANDERS van vandaag en natuurlijk onze MEDESTRIJDERS om de mooie trofee, uit Nederweert. De sportkantine liep aardig vol met 48 spelers en speelsters.

0405060708

Er was dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet. Niet de verenigingen onderling gaan de strijd aan om de trofee te winnen maar een combinatie van Brabantse tegen Limburgse verenigingen strijden deze keer om de hoogste eer. Voor de samenstelling van de koppels werd er ter plekke door de toernooileiding geloot.

logo Limburglogo Noord Brabant

Spelers van Nederweert werden gekoppeld aan spelers van Maasgouw en vormden zodanig 6 Limburgse koppels. Spelers van Goirle en Eindhoven/Moerdijk werden ook middels loting aan elkaar gekoppeld om de Brabantse 6 koppels te vormen. Deze koppels speelden elk 3 wedstrijden tegen elkaar.

Na de middagpauze werd deze loting herhaald zodat er weer hele andere teams op de velden kwamen die wederom 3 wedstrijden tegen elkaar speelden.

Terug naar de vlaai en koffie/thee die goed ontvangen werd. De stemming zat er direct al goed in, maar…… de warming up moest nog komen.

Onze voorzitter zorgde voor een goed uitgebalanceerde maar toch niet te lichte warming up met een vrolijke noot waar door iedereen gemotiveerd aan werd meegedaan.

111213

Iedereen was klaar voor het begin en om klokslag 11:00 uur klonk vanachter de wedstrijdtafel dan ook voor de eerste keer het toetersignaal voor de eerste wedstrijd.

Vol overgave, passie, fanatiek maar wel sportief gingen alle koppels aan de slag. Eén wedstrijd spelen en daarna 1 wedstrijd rust. Er waren regelmatig wedstrijden die na de 15 minuten speeltijd niet tot de 21 kwamen wat duidt op lange en verbeten rally’s. Iedereen zette zijn beste beentje voor. Nadat voor de pauze de eerste 6 wedstrijden waren afgewerkt was er nog niets te zeggen over de eventuele te verwachten einduitkomst. SPANNEND!

14151617

18DSC 0019DSC 0069

DSC 0056DSC 0057DSC 0059DSC 0024DSC 0025

Na de lunchpauze en de 2e loting gingen de nieuwe koppels weer aan de slag en ook nu weer waren er wedstrijden die niet tot de 21 werden uitgespeeld binnen de vastgestelde tijd. Er werd gestreden tot de laatste wedstrijd.

 IMG 0026IMG 1841

Na het opruimen en douchen was het tijd voor ontspanning en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar.

Mels Huijbers werd bedankt voor zijn bijdrage in het geautomatiseerde wedstrijdsysteem waardoor schema’s en uitslagen weer klopten als een bus.

Eerst werd, voor de eerste keer, de knuffelprijs uitgereikt. Deze prijs staat voor de speler(s)/speelster(s) die met het meeste plezier, enthousiasme en inzet de wedstrijden hebben afgewerkt.

Onze voorzitter had de zeer zware taak op zich genomen om deze keuze te maken en er waren 2 dames die hiervoor in aanmerking kwamen. Ria Swinkels uit Goirle en ????? uit Moerdijk.

Er werd door onze voorzitter met overgave geknuffeld. Weer eens iets anders dan kussen!!!!

DSC 0117DSC 0118DSC 0119

Achteraf bleek dat er ook nog een naamsverwisseling had plaatsgevonden waardoor er nog een extra knuffel uitgereikt gaat worden.

De voorzitter maakte daarna, middels het grote projectiescherm, de winnaar van de LIMBRACUP 2019 bekend. We moesten allemaal gaan staan voor het zingen voor het volkslied van de winnende provincie. KLIK HIER

Uit volle borst werd meegezonden met “WAAR IN BRONSGROEN EIKENHOUT”, het volkslied van de winnende clubs uit het Limburgse land.

DSC 0123

Schermopname (33)

De originele trofee gaat mee naar Nederweert onder voorwaarde dat de maker van de trofee, Thijs Reijnders, een replica zal maken die dan weer in Maasgouw terecht zal komen tot minimaal 2020 want in dat jaar zal in Eindhoven wederom gestreden worden om deze cup.

IMG 1847

Er werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. De schaal met bitterballen en andere hapjes ging nog een aantal malen rond.

De LIMBRACUP 2019 was sportief en organisatorisch een groot succes mede dankzij de technische commissie, de toernooicommissie, het wedstrijdsecretariaat, vrijwilligers en natuurlijk alle spelers en speelsters.

DSC 0034

BEDANKT VOOR DE MOOIE DAG EN TOT VOLGEND JAAR.

Annemie & Jos Neelen