BrabantCup in Heel 2018-11-03

Verslag van de strijd om de Brabant Cup van 3 november 2018

DSC 0138 (Groot)1Op zaterdag 3 november 2018 togen 5 DynamicTennis clubs begeleid door een heerlijk zonnetje en lekker fris weer naar de sporthal in Heel, waar zij voor de 19e keer om de Brabant Cup gingen spelen.

Onze technische commissie heeft dit jaar wel wat meer moeite moeten doen om voor een groot deelnemersveld te kunnen zorgen. De aanmeldingen lieten in het begin nog wat op zich wachten.

Uiteindelijk was Old Dutch uit Eindhoven met 6 teams present, DTC de Wissel uit Goirle met 5 teams, DTC 1999 uit Nederweert met 4 teams, DT 50+ uit Moerdijk met 3 teams en wijzelf waren met 6 teams present. 

Om 10 uur begonnen we deze dag zoals gebruikelijk met koffie of thee en natuurlijk een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Onze voorzitter Geert heette iedereen van harte welkom en wenste ons een leuke en sportieve dag toe. 

Daarna zoals ook gebruikelijk de gezamenlijke warming-up en natuurlijk de gezamenlijke groepsfoto.

DSC 0141 (Groot)DSC 0154 (Groot)

DSC 0164 (Groot)DSC 0167 (Groot)

In verband met nieuwe regelgeving had onze voorzitter gevraagd of iemand bezwaar had om op de foto te komen. In dat geval zouden er plastic zakken beschikbaar gesteld worden om daarmee onze hoofden af te schermen. Wat zou dat een leuke foto zijn geworden als iedereen daarvoor gekozen had.

DSC 0168 (Groot)

Om kwart voor elf begon de eerste serie wedstrijden. Gelukkig was de toernooileiding er in geslaagd om enkele foutjes in het schema nog voor het begin te corrigeren. Maar alles is tenslotte nog goed gekomen.

IMG 0895

DSC 0171 (Groot)DSC 0174 (Groot)DSC 0177 (Groot)DSC 0178 (Groot)DSC 0180 (Groot)DSC 0182 (Groot)

 IMG 0903 (2)

Na de laatste wedstrijden van de ochtendronde begon het er toch weer naar uit te zien dat Maasgouw wederom met de eer zou gaan strijken. Och, misschien zou de lunch de anderen zoveel nieuwe inspiratie geven, dat het tij nog gekeerd kon worden. Echter het eind van het liedje was dat Maasgouw met kop en schouders boven alle anderen uitstak. Liefst 35 van de totale 36 wedstrijden werden een prooi voor onze leden. Ondanks dat, heeft iedereen heerlijk kunnen spelen en was er geen gemopper te horen.

 DSC 0183 (Groot)DSC 0184 (Groot)DSC 0187 (Groot)DSC 0188 (Groot)DSC 0191 (Groot)DSC 0211 (Groot)

Na een verfrissende douche trok iedereen vrolijk naar de kantine om te horen hoe de einduitslag was geworden. Onze voorzitter dankte iedereen voor de sportieve inzet en de leuke wedstrijden. Een speciaal woord van dank was wederom voor onze Piet, die iedereen van een leuke knuffel voorzag, dit keer een olifantje.

Ook Christa werd bedankt voor de lekkere en gezonde hapjes en ze was ’s morgens al in het zonnetje gezet vanwege haar 50e verjaardag. Ook de kantinebeheerder werd bedankt voor zijn inzet. En natuurlijk de organisatie voor hun inspanningen.

IMG 0892 (2)

Daarna kreeg Har Houben het woord om het verlossende eindresultaat te melden. Het verwonderde dan ook niemand dat wij de beker weer mee mochten nemen. Op een mooie 2e plaats kwam Old Dutch vóór Nederweert, de Wissel en Moerdijk.

Schermopname (4)

DSC 0194 (Groot)

DSC 0202 (Groot)

DSC 0196 (Groot)   kopie

DSC 0197 (Groot)

DSC 0200 (Groot)

Daarna werd er ook bekend gemaakt welk team het beste had gepresteerd. Uiteindelijk werden de winnaars René Frielink met Jac Walschot (DT Maasgouw 2) ex aequo Lex Quadvlieg en Huub Halmans (DT Maasgouw 5).

Schermopname (5)

En toen de hamvraag: wie wilde de organisatie voor de Brabant Cup 2019 op zich nemen.

Als winnaar zouden wij volgens de spelregels weer aan de beurt zijn. Onze Geert keek toen eens met een schuin oog naar de anderen of daar misschien spontaan een kandidaat op zou staan.

Wij zijn blij dat DT 50+ Moerdijk zich hiervoor kandidaat heeft gesteld en we verheugen ons dat we ons het volgend jaar eens kunnen treffen in Moerdijk.

Tenslotte wenste onze voorzitter iedereen weer een goede en veilige terugreis en werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en lekkere warme hapjes.

 

Con Muller

Posterholt 3 november 2018