DT Maasgouw op het NK Dubbel in Blerick 2018-10-06

DT Maasgouw op het NK Dynamictennis 6 oktober 2018 in Blerick

Dat was racen vanmorgen. We zijn al om 06:30 uur opgestaan. Niet zo zeer omdat we vandaag mee zouden doen aan het NK, maar vooral omdat we Max wilden zien in zijn Formule 1 race. Met het ontbijt op schoot zaten we voor de buis te kijken naar de race die om 07:10 uur begon. Na 1¾ uur wisten we de uitslag: Max is derde geworden. Een mooie prestatie!

Kort daarna in de auto op weg naar Blerick. We zijn toch wel wat gespannen. Lia is nog niet helemaal opgeknapt van haar migraineaanval van afgelopen woensdag. We komen bijna gelijk aan met de anderen van Maasgouw: Piet en Har en Huub en Jac.

Na het omkleden en een warming up nog een flinke tijd een balletje geslagen om te wennen aan de zaal en het spelen. Een muur waartegen gespeeld moest worden hing vol met gekleurde stippen want dat was een klimwand. Zeer lastig om de bal te zien.

DSC 0007 (Middel)DSC 0041 (Middel)

Piet en Har spelen in de D-poule. Huub en Jac en wij spelen in de C-poule.

DSC 0010 (Middel)DSC 0012 (Middel)

DSC 0019 (Middel)

Omdat er niet zo veel inschrijvingen zijn, is de voorronde opgezet met een mix van alle A, B en C-teams. We spelen in de voorronde 3 wedstrijden van maar 1 set.

Er werd niets omgeroepen, dus we moesten zelf maar kijken hoe en wat en waar er gespeeld moest worden. Rommelig ook wat betreft het scheidsrechteren.

DSC 0033 (Middel)DSC 0042 (Middel)

Wij begonnen niet zo goed. De eerste twee wedstrijden verloren we. De derde wisten we te winnen.

Jac en Huub verloren ook hun eerste wedstrijd, maar wonnen er daarna twee.

Piet en Har spelen 2 sets per wedstrijd, maar ook voor hen was de start niet zo best.

Uiteindelijk werden wij derde in de poule (van de vier). De nummers 1 gingen naar de A-poule, de nummers 2 naar de B-poule en de nummers 3 en 4 naar de C-poule. Huub en Jac werden tweede en kwamen daarmee in de B poule.

Wat heel erg leuk was is dat Annemie en Jos Neelen nog even langskwamen om ons een hart onder de riem te steken.

DSC 0069 (Middel)DSC 0072 (Middel)

Na de lunchpauze mochten we weer aantreden. Ditmaal speelden we 2 sets per wedstrijd. 

Het leek wel of alle teams er een flinke schep bovenop hadden gedaan, want wij verloren met flinke cijfers. Toen wij tegen het team moesten dat in de voorronde 4e werd in onze poule (twee jongens van net 30) verloren wij de eerste set nog maar net. De set duurde een ruime 20 minuten. In de tweede set hebben onze tegenstanders de knop omgezet en kwamen ze allebei steeds naar het net. Tja, dan heb je zo maar in minder dan 10 minuten een achterstand van een dikke 20 punten. En dat was echt niet leuk meer. Om blessures te voorkomen, heeft Lia de pijp aan Maarten gegeven en de wedstrijd opgegeven. Ook de laatste wedstrijd hebben we niet meer gespeeld.

DSC 0079 (Middel)DSC 0093 (Middel)DSC 0100 (Middel)

Huub en Jac hebben het ook zwaar gehad. Met de tong op de hielen wisten ze de wedstrijden uit te spelen. Ze verloren en uiteindelijk wisten ze niet op welke plaats ze zijn geëindigd

Piet en Har stonden tussen de middag op het scorebord als 2e in de voorrondes en konden door naar de halve finale. Har kon dit al bijna niet geloven maar Piet, vol goede moed, haalde Har over om toch maar mee te gaan spelen. Halverwege de tweede set kwamen de mensen van de bond het veld oplopen en werd het spel van Piet en Har stopgezet.

DSC 0117 (Middel)DSC 0121 (Middel)

DSC 0141 (Middel)DSC 0142 (Middel)

Om een heel lang verhaal kort te maken: één van de scheidsrechters uit de voorronde had de verkeerde einduitslag opgeschreven (precies verkeerd om genoteerd). Piet en Har hadden daardoor te veel punten gekregen. Huidige wedstrijd werd gestaakt en ze moesten toen om de 3e en 4e gaan spelen. Eindresultaat: de laatste plaats.

Voor ons was dit NK echt een maatje te groot. Dit gold ook voor Piet en Har en Huub en Jac.

Het zou goed zijn, als er een leeftijdsverdeling aangebracht kon worden. De huidige opzet is alleen al fysiek gezien niet om te winnen.

We hebben de prijsuitreiking niet meer afgewacht. Teleurgesteld zijn we vroegtijdig huiswaarts gekeerd.

Omdat de beloofde uitslagen van dit NK door de bond nog steeds niet zijn aangeleverd, heeft het zo lang geduurd voordat dit verslag pas nu kan worden gepubliceerd. Ook op de site van de bond ontbreekt een verslag nog steeds!

Lia en Hans