BrabantCup 15-10-2016 te Heel

Brabant Cup 2016

Op zaterdag 15 oktober 2016 werd voor de 17e keer om de inmiddels roemruchte Brabant Cup gespeeld in de sporthal van Heel.

DSCI4403 (Medium)

Voor onze vereniging was het de 7e keer dat er werd deelgenomen. Wij bestaan als vereniging namelijk nog niet zo lang. Aangezien we vorig jaar als winnaar uit de strijd waren gekomen, mochten we dit jaar het toernooi opnieuw organiseren.

Door de technische commissie, tevens organisator van dit evenement, werd een oproep gedaan aan de leden om behulpzaam te zijn bij het in orde brengen van zowel de sporthal als de kantine. Daaraan werd door veel leden gehoor gegeven. Om 10.00 uur was nagenoeg alles gereed en konden de gasten worden ontvangen met koffie/thee met vlaai. Tijdens deze ontvangst werden de deelnemers welkom geheten door Geert Kehrens en werd er door Har Houben nog nadere uitleg gegeven betreffende het verloop van het toernooi.

DSCI4397 (Medium)DSCI4398 (Medium)DSCI4399 (Medium)

DSCI4400 (Medium)DSCI4401 (Medium)

Om 10.45 werd er in de hal de warming-up verzorgd door Geert, om zoveel mogelijk te voorkomen dat er blessures zouden ontstaan. Daarna werden de gebruikelijke foto’s gemaakt van het gehele deelnemersveld. Met dank aan Toos Huijbers en Har Houben die deze en alle andere foto’s gedurende de rest van de dag, geknipt hebben.

DSC 0193 (Medium)DSC 0194 (Medium)

DSC 0199 (Medium)

Om stipt 11.00 uur werd er na de gevleugelde uitspraak van Annie: “ballen vast” en een toetersignaal, gestart met de eerste wedstrijden. De wedstrijdtafel die werd bemenst door Har Houben, Mels Huijbers en Annie Frielink was weer door Christa voorzien van komkommer, druiven, spekjes, drop enz. voor de lekkere trek tussendoor. Hiervan werd door de deelnemers dankbaar gebruik gemaakt. Piet Dauphin had naast zijn inmiddels roemruchte knuffels ook gezorgd voor de dorstige mens.

DSCI4415 (Medium)

DSC 0219 (Medium)DSC 0321 (Medium)

Tijdens de ochtend werd er door ieder koppel 3 wedstrijden gespeeld. Tijdens de middagpauze werd er in de kantine al een tussenstand gepresenteerd. Op dat moment stond DT Maasgouw aan kop met een gewogen gemiddelde van 14 punten, gevolgd door DT 1999 Nederweert met 9,5 punten. Er was dus werk aan de winkel voor de achtervolgers om het Maasgouw nog moeilijk te maken.

DSCI4426 (Medium)DSCI4424 (Medium)DSCI4428 (Medium)

De organisatie had er voor gekozen om de poule-indeling na de middagpauze te wijzigen, zodat iedereen tegen andere tegenstanders kon spelen. Ook ’s middags werd er weer door iedereen 3 wedstrijden gespeeld. Door de vlekkeloze organisatie kon het toernooi keurig op de geplande tijd worden afgerond. Na de hal weer keurig te hebben opgeruimd was het tijd voor de gezellige afronding in de kantine waar de winnaar bekend zou worden gemaakt.

DSC 0221 (Medium)DSC 0227 (Medium) DSC 0234 (Medium)

DSC 0323 (Medium)DSC 0364 (Medium)

Alvorens de uiteindelijke winnaar van het toernooi bekend te maken werden er nog een tweetal prijzen uitgereikt en wel de poedelprijs en de prijs voor het sterkste team. De poedelprijs werd gewonnen door de dames Mien van Boxtel en Francien Verhoeven van DTC De Wissel 5 uit Goirle. De prijs voor het sterkste team werd veroverd door Jac Walschot en René Frielink van DT Maasgouw. Zij behaalden als winnaar van alle gespeelde partijen het hoogste saldo. Toen werd het tijd om de prijs waar het uiteindelijk om draaide bekend te maken. En de winnaar is ………………DT Maasgouw. 

DSCI4482 (Medium)DSCI4483 (Medium)

DSCI4485 (Medium)DSCI4486 (Medium)

Eindstand BrabantCup 2016

De wisselbeker werd uitgereikt aan de gouden bruidegom Jo Cormaux.

DSC 0197 (Medium)

Na de prijsuitreiking werd het gezellige samenzijn nog voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje. We kunnen terugkijken op een sportief en gezellig toernooi.

Voor het foto-album met nog meer afbeeldingen van dit toernooi klik hier.

Annie en René Frielink