Ontmoetingstoernooi 2015 in Belfeld 2015-12-22

Verslag  ontmoetingstoernooi 22 december 2015 BC Good  Luck in Belfeld

Op dinsdag 22 december jl. gingen we als DT Maasgouw met 10 koppels naar het toernooi van BC Good Luck afd. Dynamic Tennis. Dit was de tweede keer dat deze vereniging dit evenement heeft georganiseerd. En voor mij als schrijver ook de tweede keer dat ik daar bij aanwezig mocht zijn en met veel plezier.

DSC 1040 (Medium)DSC 1043 (Medium)

 
De andere verenigingen welke aan dit sportieve en zeer gezellige evenement hebben meegedaan waren:
DT 1999 Nederweert met 5 koppels, Asterix uit Blerick met 4 koppels, Good Luck uit Belfeld met 6 koppels,  Maastricht Sport met 5 koppels en de Gemeente Venlo met 1 koppel.

Na het openingswoord door de ontvangende vereniging Good Luck gingen we om half een van start op 6 velden. Het moet me wel van het hart, dat de ruimtes achter de banen aan de muurkant en ook aan de zijkanten wat aan de krappe kant waren.

DSC 1059 (Medium)DSC 1063 (Medium)

Er werd gespeeld in 4 poules, waarbij een poule A en een poule B in de C-licentie-categorie en ook een poule A en een poule B in de D-licentie-categorie waren ingedeeld. Dat er echt was ingedeeld op sterkte, daar wil ik wel mijn twijfels bij plaatsen.

 
Maar over het algemeen ging het er spannend aan toe, waarbij natuurlijk ook uitschieters waren.
Piet Dauphin en René Frielink hadden de kerstgedachte niet paraat en stuurden 2 dames met 21-0 terug.
DSC 1091 (Medium)
 

Door het overwicht van onze eigen mensen werden er ook vele onderlinge duels afgewerkt en deze hadden vaker een zeer spannend verloop. Zoals de 21-19 overwinning van Rinus Ploeg en Ton Vogels op Thieu Rietjens en Jac Walschot en de 22-20 overwinning van Geert Kehrens en Lex Quadvlieg op Thieu Rietjens en Jac Walschot.

DSC 1071 (Medium)DSC 1073 (Medium)DSC 1076 (Medium)

De eindstanden in de diverse poules waren als volgt voor onze mensen:

Poule A met 7 koppels uit de C-categorie: 3e plaats voor Geert Kehrens en Lex Quadvlieg met helzelfde aantal punten als de nr. 1 in deze poule: Richard Bastings en Erwin Dassen uit Maastricht waarvan Geert en Lex nog hadden gewonnen met 21-15.

 Eindstand Licentie C Groep A

In Poule B met 6 koppels in de C-categorie waren de glorieuze winnaars Jac Geerards en Jan Persoon, die al hun wedstrijden hebben gewonnen, op de voet gevolgd door Piet Dauphin en René Frielink.

Eindstand Licentie C Groep B

In poule A met 8 koppels  in de D-categorie zijn Annie Frielink en Lia Hoogeland netjes 3e geworden en Engel en Zus Simons behaalden een 5e plaats.

Eindstand Licentie D Groep A

Tenslotte in poule B met 9 koppels in de D-categorie en dus ook fysiek de zwaarste poule !!!! werden Har Houben en Con Muller netjes 2e met 1 verlies partij. Dit was hun eerste wedstrijd en misschien waren de oogjes nog niet helemaal open en/of de benen nog wat stijf want dat was de enige wedstrijd die ze verloren met 21-10 van de latere winnaar uit de D-categorie.

Eindstand Licentie D Groep B

Om 5 uur werden de laatste wedstrijden afgewerkt en moesten we heel snel plaats maken voor de jeugdige badmintonners, die vol ongeduld stonden te wachten tot ze mochten beginnen.

Na een welverdiende douche ging het richting kantine waar de prijzen werden uitgereikt aan de winnaars Jac Geerards en Jan Persoon in de A groep (licentie C) en aan Ali Alwin en Jan Boelhouwer van Asterix uit Blerick in de B-groep (licentie D). Natuurlijk na het uitdelen van vele complimenten voor de gezelligheid en sportiviteit, ging iedereen na een lekker drankje weer (hopelijk tevreden) naar huis.

DSC 1147 (Medium)DSC 1154 (Medium)

En natuurlijk kijken we weer vooruit naar het 3e treffen in 2016.

Om alle foto's in het album te bekijken, klik dan hier.

Met vriendelijke groet
Con Muller