Brabantcup 17-10-2015 in Heel

Brabantcup 17 oktober 2015

Beker uitsnedeHet is 09:15 uur. Erg vroeg voor een zaterdagmorgen om al op pad te gaan.

We gaan naar Heel om mee te doen aan de Brabantcup. Georganiseerd door de Toernooicommissie van Maasgouw.

Als we even over half 10 aankomen zijn Jo en Piet al druk bezig om het eerste net op te zetten. Har rent al rond om de laptop aan te sluiten en de beheerder heeft de geluidsinstallatie al klaargezet. De eerste deelnemers arriveren al. We moeten nog even wachten tot om 10 uur deel B van de zaal beschikbaar komt.

Terwijl Lia richting de kantine gaat om daar te helpen met koffie, thee en vlaai klaarzetten heb ik nog wat kunnen helpen om de zaal wat in te richten. Even na 10 uur komt Goirle binnen met de wedstrijdtafels. Die worden snel in elkaar gezet en bij de banen geplaatst. Mensen van Goirle bedankt dat we jullie puike wedstrijdtafels mochten lenen.

DSC 0681 (Medium)DSC 0682 (Medium)

Inmiddels is ook het tweede deel van de zaal ingericht en staat er een afscheiding tussen beide speelhelften in de hal. Nadat voor elk ventilatierooster een mat geplaatst is kunnen we allemaal naar de kantine om daar ook van de koffie, thee en vlaai te genieten.

Rond half elf, als bijna alle deelnemers zijn gearriveerd, opent Geert de toernooidag met een welkomstwoord. Voorzitter Ate Vogelsang wenst eenieder een gezellig en sportief toernooi toe en daarna geeft Geert uitleg over de spelregels en de indelingen van de poules, gevolgd door de huishoudelijke mededelingen (consumpties vanaf nu voor eigen rekening en, als er wat is, Sjef is de zaalbeheerder).

DSC 0695 (Medium)DSC 0693 (Medium)

 

Dan wordt iedereen verzocht zich om te kleden zodat we om 11 uur kunnen beginnen aan de gezamenlijke warming up. Geert laat ons allerlei oefeningen doen. Het viel op dat er flink werd gekreund, nog meer dan bij onze oefeningen op de vrijdag. Nadat alle spiergroepen aan de beurt waren geweest konden we nog wat inspelen.

DSC 0699 (Medium)DSC 0706 (Medium)DSC 0713 (Medium)

Inmiddels zitten de EHBO’ers ook al klaar.

DSC 0715 (Medium)

Op de tafel van de wedstrijdleiding staan wat bakjes met lekkers zoals snoeptomaatjes, druiven, komkommers, worteltjes maar ook kruidnootjes en Engelse drop, waar in de loop van het toernooi gretig van gegeten werd.

20151017 141025

Op de grond staat voor iedereen een flesje drinken (gedoneerd door Piet) klaar.

20151017 141036

Voordat de wedstrijden van start gaan eerst nog even samen op de foto.

DSC 0722 (Medium)

Exact om 11:15 uur spelen alle teams van Maasgouw hun eerste wedstrijd. Ik mag samen met Lia de “dans openen” op veld 4. De wedstrijd gaat aardig gelijk op en we verliezen net aan met 20-19. De volgende wedstrijd moeten we scheidsrechteren. Daarna spelen Lia en Rinus de tweede wedstrijd voor team 4. Dit gaat wat beter en ze winnen. Na een wedstrijd rust mogen Rinus en ik de laatste wedstrijd van het ochtendprogramma spelen. Ook nu weten we te winnen. Weer een wedstrijd rust gevolgd door de lunchpauze. Om weer een beetje warm te worden spelen René, Annie, Lia en ik in die lunchpauze een wedstrijdje.

DSC 0724 (Medium)DSC 0725 (Medium)DSC 0726 (Medium) 

DSC 0743 (Medium)DSC 0748 (Medium)DSC 0754 (Medium)

Na de pauze spelen we weer volgens schema verder. Ook nu winnen we twee wedstrijden en verliezen we er een.

We merken wel dat het gezelliger en meer ontspannen wordt tussen de teams.

DSC 0739 (Medium)DSC 0759 (Medium)DSC 0755 (Medium)

Na onze laatste wedstrijd gaan we snel douchen en omkleden zodat we na de laatste wedstrijd de zaal kunnen opruimen. Dit was, met hulp van veel spelers, heel snel gebeurd.

In de kantine werd onder het genot van een drankje gewacht op de grote uitslag. Helaas kreeg Har de laptop niet aangesloten op de beamer dus moest hij de uitslagen, die deze dag keurig werden ingevoerd door Mels Huybers (waarvoor onze hartelijke dank), mondeling toelichten.

DSC 0774 (Medium)DSC 0697 (Medium)DSC 0775 (Medium)

Ate mag de beker overhandigen en hij kiest Piet om namens Maasgouw de beker in ontvangst te nemen. Na een rondje van Piet met de beker door de kantine worden alle vrijwilligers en met name de toernooicommissie bedankt voor de vlekkeloos verlopen dag.

Eindstand alle koppels per vereniging 2015 10 17 at 08.15 PM

Ondertussen liggen er flink wat hapjes in de frituur te spetteren. Dat smaakt na zo’n heerlijke dag.

Christa, Geert, Har, René bedankt voor de organisatie!!

Jullie verslaggevers van deze dag: Lia en Hans

Voor meer foto's van dit evenement klik hier