Bij het afscheid van Rinus Ploeg..... 2014-06-27

Bij het afscheid van Rinus Ploeg……..

Op de Algemene Ledenvergadering van 27 juni 2014 heeft Rinus Ploeg afscheid genomen als voorzitter van Dynamictennis Maasgouw. Zoals bekend heeft Rinus plannen om weer naar Noord IMG 6189 (Small)Holland te verhuizen.

Rinus over zijn afscheid tijdens onze vergadering:

“Ik ben van mening dat er continuïteit in onze vereniging moet blijven, met een goed bestuur. Daarom wil ik niet wachten tot het moment van vertrek maar nu het stokje overgeven. Als voorzitter heb ik geprobeerd om niet het persoonlijk belang van de leden, maar het belang van de vereniging voor op te stellen, dat is niet altijd makkelijk en soms frustrerend als je merkt dat het niet altijd lukt. Het is en blijft heel belangrijk voor een vereniging dat je de dingen samen doet. Je merkt dan, dat wat je doet heel veel vreugde kan geven en een gevoel van saamhorigheid. Ook binnen het bestuur is het noodzakelijk dat je de gestelde doelen volgens afspraak uitvoert. Daardoor blijf je scherp.”

IMG 5150 (Small)IMG 0252 (Small)

“Vanaf 2009 was ik secretaris van deze vereniging en vanaf 2011 voorzitter. Het Bestuur heeft in 2011 een aantal doelstellingen geformuleerd:

  • Het hoofddoel blijft een recreatieve vereniging toegankelijk voor iedereen, waar je op verschillend niveau kan spelen.
  • Vereniging interessant en uitdagend houden ook voor de meer prestatief ingestelde speler, het kunnen deel nemen aan toernooien en kampioenschappen van de DTBN.
  • Elk jaar een activiteit organiseren waardoor we, zowel regionaal als landelijk, gezien worden als vereniging. .
  • Nieuwe leden werven. Ledengroei is noodzakelijk vanwege onze wat hogere gemiddelde leeftijd, waardoor onze club een bovengemiddeld afbreukrisico kent.
  • Dynamictennis Maasgouw actief vertegenwoordigen ook naar buiten. (DTBN en andere verenigingen)
  • Realiseren van een eigen Web- site, Groot succes!
  • Het realiseren van een “Derde Helft”, oftewel een jaarlijks informeel en feestelijk samenzijn.

DSC00182 (Small)IMG 0260 (Small)

Veel doelstellingen zijn bereikt maar we mogen niet stil staan. Stilstand is achteruitgang en dat moeten we voorkomen! Ik heb het 5 jaar graag gedaan! Met volle overtuiging omdat het een fantastische club is waar je je thuis voelt, want Dynamictennis………… dat speel je voor je plezier.”

transparant logo2 met slogankopie

Ik dank alle leden voor de sportieve samenwerking bij alle activiteiten die georganiseerd zijn.

 Nawoord van Ton Vogels (vicevoorzitter a.i. en secretaris):

“Rinus, namens alle leden van Dynamictennis Maasgouw wil ik je graag van harte bedanken voor alle positieve energie die je in de opbouw van onze club hebt geïnvesteerd, gedurende een periode van 5 jaar. Mede dankzij jou staat er nu een mooie club met bijna 50 actieve leden, die ook landelijk een uitstekende reputatie geniet. Je was altijd recht door zee, actief, ideeënrijk en tegelijk redelijk en bedachtzaam. Je probeerde altijd het clubbelang te laten prevaleren en ik weet als secretaris dat dit niet altijd gemakkelijk was. Jouw gave om bij problemen mensen op jouw karakteristieke manier even “apart te nemen” zal me nog lang bijblijven. Binnen het Bestuur hebben we de afgelopen jaren onder jouw voorzitters-schap uitstekend samengewerkt. Je laat een flinke leegte achter die nog wel even voelbaar zal blijven”.

IMG Rinus

“Persoonlijk ga ik de samenwerking met jou missen! Wij hebben elkaar in de afgelopen tijd zeer leren waarderen. Ieder in zijn eigen rol en met eigen begaafdheden. Maar de uitkomst was synergetisch!

ALV18 (Small)

Rinus, het ga je goed!!”