Nieuwjaarstoernooi Veldhoven 2013-01-13

Nieuwjaarstoernooi 2013 Veldhoven
 
We zaten met 9 leden van onze club na het Nieuwjaarstoernooi aan een grote tafel in de kantine van de sporthal in Veldhoven. Plotseling stonden Stefan Poels en Tom Maassen op, liepen de tafel rond en gaven iedereen een stevige hand met de woorden: "Hartelijk dank voor deze prachtige dag".
IMG 2993IMG 2994
Wij waren ietsjes verbaasd. Zij bedankten ons voor deze dag? Terwijl zij net degenen waren, die op deze dag voortreffelijke ambassadeurs waren geweest voor onze vereniging.
 
Kort tevoren hadden Stefan en Tom, breed glunderend, Stefan in een fel witte sweater met capuchon en Tom nonchalant in korte broek, de beker in ontvangst mogen nemen als winnaars van het dubbelspel in de B-poule. Stefan kreeg bovendien nog een grotere beker als winnaar van het enkelspel in dezelfde klasse. In de halve finale had hij zijn maat Tom, in 3 sets, in de mooiste partij die ik deze dag heb gezien, met veel moeite kunnen verslaan.
IMG 2953IMG 2950 
Nog veel belangrijker dan die bekers, vond ik de manier waarop die 2 knapen zich deze dag hadden gemanifesteerd. Totaal geen minachting voor de tegenstanders, geen enkel moment een probleem met de scheidsrechters, serieus bij hun scheidsrechterstaken, vol lof over de organisatie, zelfs onze verenigingsshirts zaten volgens hen prima en de letterlijk koude douches namen zij met een glimlach. Zij kregen persoonlijke lof over hun prestaties van de toernooiorganisatie. Zusterverenigingen informeerden een beetje jaloers naar de reden waarom deze spelers voor Maasgouw hadden gekozen. Verenigingen van verder af, kwamen vragen, waar zij Maasgouw op de landkaart moesten zoeken. Ik heb in het plaatselijk hotel al navraag gedaan of er voldoende kamers beschikbaar zijn.
IMG 2961IMG 2954IMG 2920
Beste mensen, ik denk dat wij hen mogen bedanken voor de reclame die zij voor onze vereniging gemaakt hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de derde "jongeling", Robert Hesen, zich moeiteloos bij Tom en Stefan zal aansluiten. Hij heeft wel gegarandeerd de pee in dat hij deze dag niet heeft kunnen meemaken.
 
En de overige leden dan? Hebben die ook nog getennist? Jazeker en hoe!
 
Jacq verloor in de C-klasse van de latere winnaar en werd dus gedeeld 5e. Piet werd 3e in zijn poule en Thieu verloor maar nipt de finale en werd dus uitstekend 2e in de D-klasse enkel.
IMG 2963IMG 2987
In de halve finale dubbel in de D-klasse verschenen de namen van 3 Maasgouwse koppels op het bord. Christa en Rinus wonnen van Thieu en Ruud, terwijl Piet en Wim verloren van het zeer sterke koppel van Old Dutch Eindhoven. Dit koppel was in de finale ook te sterk voor Christa en Rinus. Een beker voor Christa en Rinus met de overige 2 koppels op een gedeelde 3e plaats.
IMG 2943IMG 2947IMG 2975 
Er is dus weer genoeg zilver van Eindhoven richting Maasgouw getransporteerd.
 
Op de site van de bond staat dan ook vermeld dat de verenigingen WSV (Apeldoorn) en Maasgouw zich nadrukkelijker roerden dan in voorafgaande jaren.
 
Al met al weer een belangrijke sportieve dag voor de Dynamictennissport en in het bijzonder voor onze vereniging Maasgouw.