Uitwisseling TT ASTERIX in Blerick 2012-11-27

Uitwisseling TT ASTERIX in Blerick 27 november 2012
 
Langer was al bij ons bekend dat er in en om Venlo een clubje dynamictennissers actief was. Ontsproten uit de tafeltennisclub “Asterix” en nog steeds daarmee verbonden. Maar verdere details bleven in het duister… Het enige dat voorzichtig doorsijpelde was dat er geen passende huisvesting voorhanden was daar in het Venlose, waardoor uitwisselingen onmogelijk waren. Verder niets. Maar toch al 10 jaar bezig? Het bleef een beetje mysterieus allemaal…….
 
Tot er afgelopen oktober een email op de mat belandde. Of we eens wilden komen kijken. Ze hadden een nieuwe hal ter beschikking. Men wilde eens praten over een uitwisseling. Rinus ging poolshoogte nemen en kwam opgetogen terug. “Ze hebben daar inderdaad een versgebouwde, bloedmooie hal ter beschikking en er wordt daar goed en zeer “getruukt” gespeeld”. (Dit is een vakuitdrukking voor gevorderden die aangeeft dat er “bovengemiddeld lastige klanten” tussen zitten die je niet even van de baan veegt)
 
Afgesproken werd dat men bij ons zou komen kijken naar de organisatie van de BrabantCup. Ter leehringe ende vermaeck…. Want ook bij “hunnie” was totaal onbekend hoe zo iets in z’n werk ging en wat men zich bij zulk een groot toernooi moest voorstellen. Het “leehringe” verliep optimaal. En het “vermaeck” was niet minder dan inspirerend. De oogjes gloeiden…. Zoiets wilde men ook…
 
Op dinsdagavond 27 november werd een kennismakings-uitwisseling vastgelegd. Onze ervaring in de vorm van schema’s en ander Excel-lekkers werd toegestuurd. Het zou een eerste informele, sportieve kennismaking met elkaar moeten worden. Bij ons intern een “wederzijdse snuffel-avond” genoemd. Blaffen ongewenst. Bijten geheel uit den boze…..
 
Onze ogen rolden bijna uit onze kassen toen we hun gloednieuwe hal met aanpalende grap- en tapmogelijkheid bezichtigden. Daar kun je, na uitbundige transpiratie, nog eens een aangename derde helft beleven en even lekker je vochtgehalte op peil brengen. Een luxe die wij helaas niet tot de onze kunnen rekenen. Alles tippie toppie daar in Blerick. En alles aan boord dus voor een sportieve, gezellige en leerzame kennismaking.
Asterix en Obelix 01
En die kennismaking verliep verrassend effectief. Asterix was meer Obelix dan wij verwachtten. Het reeds genoemde “snuffelen” was van zeer korte duur. Lekker even “getemporiseerd warmdraaien” was er helaas ook niet bij. Wij moesten gelijk vol aan de bak; in 2 poules. Een betere en een nóg betere. Na afloop, later op de avond, werd er geanaliseerd, onder het genot van bubbelend fris, zowel zonder als mét hapklare witte kraag. De Nóg Beteren waren volstrekt aan elkaar gewaagd. Geen verschil te zien. De Beteren uit Venlo e.o. leerden dat men nog een tandje moet bijzetten, maar zeker geen tandwiel!
 
Een welgemeend compliment aan onze gastheren van TT Asterix, vergezeld van onze welgemeende dank voor een heel mooie avond. Wij van Dynamictennis Maasgouw waren onder de indruk van wat we hebben gezien en beleefd. Wat vooraf onduidelijk was laat nu aan duidelijkheid niets meer te wensen over: TT Asterix is een volwassen Dynamictennis club. Een club die in Zuid Nederland volwaardig kan meedoen met alle gevestigde verenigingen. En die dat hopelijk ook gaat doen!