Toernooi om de "BrabantCup" 2012-10-24

Toernooi om de “Brabant Cup” 2012-10-24
 
ScreenShot032Lang hadden wij ernaar uitgekeken. De laatste weken met wat toenemende nervositeit. Nooit eerder in onze bijna 5 jarige historie mochten wij zulk een omvangrijk evenement organiseren.
 
Er was intensief vergaderd. Draaiboeken werden opgesteld. Leveranciers werden benaderd….kortom het was een flinke klus. Maar wat hebben we genoten op de dag zelf!!
 
Wij waren om 11.00 uur, één uur voor de aanvang van het programma, bijna voltallig aanwezig om de laatste puntjes op de “i” te zetten. Zaal inruimen, separatiehekken plaatsen, tafels en scoreborden installeren, geluidsinstallatie testen, luchttoeters uitproberen………het gebeurde allemaal in een gezwind tempo. Zónder zichtbare stress. Mét voelbare overtuiging.
 
Tegen 12 uur druppelen de gasten binnen. Moerdijk, de verst afgelegen herkomstplaats, als eerste. Meer dan 150 kilometer gereden om vanmiddag in Heel om de prestigieuze Brabant Cup te strijden. De koffiemachines lopen. De lokale warme bakker had bijzonder zijn best gedaan. De vlaaien roken kakelvers en zagen er botermals uit. Voor ons niet zo bijzonder maar voor die Brabanders toch meer revolutionair. En, zoals dat vroeger met kermisdagen ook altijd ging, de vetste vlaai krijgt de grootste bijen. De mooiste/lekkerste vlaaien waren dus als eerste “uitverkocht”.. Je kunt veel van die Brabanders zeggen maar als het op eten aankomt, weten ze kwaliteit zeer snel op waarde te schatten. De sportieve toon voor de verdere dag is daarmee gezet!
IMG 7248 Small
 
Geert Kehrens legt de spelregels nogmaals uit en beantwoordt vragen. Na een collectieve enIMG 7273 Small humorvolle warming-up beginnen om 13.00 uur de wedstrijden. Op 6 banen wordt de hele middag gespeeld. Het overvolle wedstrijdschema laat geen pauze toe. Alle ca. 70 deelnemers hebben 4 partijen van 20 minuten voor de boeg.
 
Er zijn verslaggevers aanwezig van televisie en krant. Daarnaast hebben we een redacteur van de Bondssite op bezoek, die de hele middag met volle teugen geniet van wedstrijden en vlaai. Die combinatie krijg je op de Veluwe niet elke dag. De cameraman van 3ML schiet volop plaatjes en Rinus Ploeg staat vol in de schijnwerpers met een microfoon van een lokaal bekende schoonheid voor zijn neus. Hij blijft desondanks, in ieder geval uiterlijk, onbewogen en verhaalt honderduit over de vele aantrekkelijkheden van Dynamictennis. Voorzitter zijn is niet altijd een straf….. Het loopt allemaal als een gezwind hertje……
 
Ook de redacteur van de Limburger was erbij en pende zich het vel van zijn vingers. Hij zegde ons spontaan een groots artikel toe waarin hij enthousiast verhaalt over de talrijke voordelen van het spelen van Dynamictennis, met name in het kader van “Bewegen voor Ouderen”. Wij reageren natuurlijk bijzonder enthousiast, zeker als hij duidelijk maakt dat dit artikel zaterdag a.s. in de krant verschijnt. Maar bij enkelen bestaat er wat gereserveerdheid…: Eerst zien; dan geloven.
 
 
IMG 7309 Small
Tegen 17.00 uur, als alle partijen zijn gespeeld en ook de fotograaf tevreden glimlacht, wordt het bijzonder spannend. In het “rekencentrum” worden pareltjes zichtbaar en iemand meldt in lichte paniek dat er “rook uit die computer” komt. Er wordt gefluisterd dat er programmeerfouten zijn geconstateerd. Maar na enige tijd wordt er groen licht gegeven. De wiskundigen hebben hun eitje gelegd. De rangorde is bekend maar wordt, om de spanning op te voeren, nog even “onder de pet” gehouden.
 
Als alle deelnemers verzameld zijn in de kantine van de Sporthal draait de tapkraan op volle toeren en dartelen de hartige snacks enthousiast in het frituurvet. Na zulk een enerverende middag kanIMG 7335 Small schuimend vocht nauwelijks snel genoeg worden aangevoerd. En de dames in de keuken werken zich een slag in de rondte om de leeggeroofde schalen weer van vers lekkers te voorzien. Als je zo’n 70 dorstige en hongerige Brabanders aan tafel krijgt moet je niet te veel nadruk leggen op de spelregels………
 
De spanning stijgt voelbaar als Rinus Ploeg even later het woord neemt om dankwoorden te spreken. Applaus is zijn deel!
Maar bij de uitslagen gaat iedereen er eens goed voor zitten. Als hij bij de 2e plaats aankomt en onze eigen naam noemt, is duidelijk dat wij van Dynamictennis Maasgouw dit jaar enkele puntjes tekort komen voor prolongatie. De overtuigende en terechte winnaar komt uit Eindhoven en heet Dynamictennis Old Dutch. Ad Adriaans neemt de felbegeerde BrabantCup in ontvangst en laat er geen misverstand over bestaan. Ze zijn apetrots en zielsgelukkig! En onze felicitaties met deze mooie prestatie zijn welgemeend!
 
De BrabantCup is dus weer terug waar hij van naam thuishoort: op Brabantse bodem. Maar wij van Dynamictennis Maasgouw blijven erbij dat hij hier in het Midden-Limburgse nooit heeft “misstaan”.
BrabantCup2012 32 Small
Als wij dan tenslotte met enkele leden nog even in de nazit verblijven, borrelen “aangepunte revanchegedachten” automatisch op. Maar dat is iets voor volgend jaar.
 
Vandaag mogen we nog even genieten van dit mooie en goed georganiseerd toernooi. Dit was pure reclame voor onze mooie sport. Er zal binnen Dynamictennis Maasgouw nog lang over worden nagepraat.
 
De Einduitslag:
1e plaats           DTV Old Dutch Eindhoven        34 punten
2e plaats           Dynamictennis Maasgouw        30,5 punten
3e plaats           DTV Vught                              24 punten
4e plaats           DT 1999 Nederweert                23 punten
5e plaats           DT 50+ Moerdijk                     22 punten
6e plaats           DTC De Wissel Goirle               13,5 punten
 
Hoogst scorende koppels tijdens geheel toernooi
1e plaats           T. v.d. Goor/A. Adriaans DTV Old Dutch Eindhoven
2e plaats           P. Dauphin/W. Schoenmakers Dynamictennis Maasgouw
3e plaats           T. Vogels/T. Jetten/G. Kehrens Dynamictennis Maasgouw
 
Omroep 3ML heeft tijdens de strijd om "De BrabantCup 2012" opnames gemaakt. Deze zijn te zien in hun uitzending "3ML Journaal 26-10-2012". Bekijk deze uitzending via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=aEiA-3U56ik&feature=channel&list=UL
 
Dagblad "De Limburger" kwam haar belofte na en besteedde aan de sport dynamictennis in het algemeen en aan de BrabantCup in het bijzonder aandacht, door het plaatsen van het volgende pagina-groot artikel: "DynamicTennis in Heel groot"
 
Kijk voor een selectie van de overige foto's in dit album:

Op de site van de bond publiceerde Ed Frank het volgende artikel: "BrabantCup terug naar Brabant"
 
Er zijn door fotograaf Jan Joosten zo’n 435 mooie foto’s gemaakt. Deze zijn te bewonderen en te bestellen via: www.limburgindoor.nl.