Nederlands kampioenschap dubbel in Olst 2012-10-07

GEWELDIG SUCCES
 
Zondag 7 oktober namen Piet Dauphin en Wim Schoenmakers in de D-klasse en Geert Kehrens en Jacq Geerards in de C-klasse, deel aan de NK Dynamic Tennis in Olst (Overijssel)
 
En, wat niemand van te voren voor mogelijk had gehouden gebeurde:
 
 
PIET EN WIM WERDEN NEDERLANDS KAMPIOEN!
 
P1010990 Small
 
Na 9 enerverende sets van 21 punten konden zij uit handen van de voorzitter van de DTBN, Wim Fennis, onder luid applaus van de talrijke aanwezigen, een prachtige bokaal in ontvangst nemen en mee naar Heel en Wessem nemen. Een geweldige prestatie.
 
Piet, ingetogen, maar zijn twinkelende oogjes zeiden veel, en Wim, meer uitbundig en innerlijk even blij, hadden een onvergetelijk weekend.
 
P1010962 SmallDit begon reeds op zaterdag. Rond 4 uur draaiden de auto's van Piet en Jacq de parkeerplaats van Landhuis Hotel Ehzerwold in Almen op. Geert en Jacq werden door hun echtgenotes vergezeld en na de grote kamers te hebben bewonderd, werd in het restaurant een drankje genuttigd. Om goed voor de dag te kunnen komen, moest er ook goed gegeten en gedronken worden en dat gebeurde 's avonds in Lochem in een restaurant en een café. Daarna nog een afzakkertje in de hotelbar en de bedjes werden opgezocht. Om 7.15 uur rinkelde de wekker en om even voor 8 zaten de dames en heren aan het zeer uitgebreide ontbijt. Piet nam voor alle zekerheid nog wat reservebroodjes mee voor Wim en werd de Tomtom op Olst ingesteld.
 
9.30 uur eerste wedstrijd. Piet en Wim verloren, Geert en Jacq wonnen. Waar moest dit naar toe? P1010982 SmallP1010975 SmallPiet en Wim verloren echter in de poule niet meer en mochten na de pauze in de finalepoule verder. Geert en Jacq hadden niet helemaal hun dag. Hadden zij zich te veel druk opgelegd? Het ging in ieder geval lang niet zo goed als de laatste weken in hun eigen vertrouwde sporthal. Zij werden samen met 2 andere koppels 2e in de poule en haalden de finalepoule niet na telling van de gescoorde punten. In de poule om plaats 7 t/m 12 maakten zij geen fout meer, de druk was weg, en werden uiteindelijk 7e. Tevreden na de middag en niet geheel tevreden voor de morgen.
 
P1010982 SmallOok in de finalepoule ging het voortvarend voor Piet en Wim. Of hun tegenstanders nu 2 dames van in de 60 waren of 2 knapen van 12 en 13 jaar; Piet en Wim zorgden ervoor dat zij het eerst bij de 21 waren. Voor de laatste wedstrijd, zij wisten dat niet, was al bekend dat de overwinning hen niet meer kon ontgaan. De laatste wedstrijd verloren zij weer van de 1ste tegenstanders in de morgen. Des te groter de verrassing bij de prijsuitreiking.
 
 
Een enorme ervaring voor die twee. Piet: "Wie had nou gedacht, dat ik met mijn 70 jaar, nog eens Nederlands Kampioen zou worden." Voor herhaling vatbaar? "Zeker weten," volgens trotse WIM en PIET.
 
Voor een sfeer-impressie van het Nederlands kampioenschap dubbels ga naar: http://www.youtube.com/watch?v=fFSFNnzjpts
 
Maasgouw staat voortaan ook in Overijssel op de kaart.
 
P1010993 Small