Uitje 3e helft en Erevoorzitter schap Nel Swinkels

Afsluiting seizoen 2018-2019 DynamicTennis Maasgouw en benoeming Nel Swinkels tot erevoorzitter

Commissie “De derde helft” had dit jaar een bijzondere afsluiting georganiseerd voor de leden van onze vereniging: Bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel en Escape Room Limburg. In Ospel werden, na een kop koffie en lekker stuk Limburgse vlaai bij Buitencentrum de Pelen, de wandelschoenen aangetrokken om met de hele groep 3 km te wandelen.

IMG 9793IMG 9784IMG 9786IMG 9796 (2)

Na 15 minuten wandelen, en vooral gezellig keuvelen, bleek de groep het Kabouterpad te hebben gekozen en kwamen we weer uit bij het beginpunt. Er volgde een nieuwe start en er werd niet meer afgeweken van de rode route die ons via wandelpaden, knuppelbruggen en observatiehutten veel moois liet zien van de Ospelse Peel. Tijdens de wandeling maakte onze huisfotograaf Jos Verboeket enkele leuke kiekjes.

 IMG 9805IMG 9809IMG 9816IMG 9802

Natuurlijk werd Nel Swinkels, oprichtster van DynamicTennis Maasgouw, op een houten troon geplaatst en vereeuwigd.

IMG 9800 (2)

Na de wandeling ging het gezelschap naar accommodatie Groepsuitje Limburg aan de Vrijkebomenweg in Ospel. Middels lootjes werden we in 4 groepjes verdeeld en ieder groepje werd uitgedaagd om binnen één uur de juiste code te kraken en te ontsnappen uit de 4 verschillende escaperooms. Onze groep moest bewijsstukken zoeken in een hotelkamer van een gestoorde psychopaat die in verschillende landen had toegeslagen. Binnen één uur moesten we zijn volgende moordbestemming zien te achterhalen. En jawel hoor onze groep wist de code te kraken en we hadden nog 20 seconden over. Groep 1 deed het nog iets beter en had 6 minuten en 30 seconden over. Groep 3 en 4 wisten niet te ontsnappen en moesten bevrijd worden.

thumbnail IMG 1932

Hierna nam voorzitter Geert Kehrens het woord en sloot het seizoen af met het uitreiken van de prijzen. De laddercompetitie werd gewonnen door Henk van de Meren en de bijbehorende wisselbeker kon nog niet worden uitgereikt omdat de trofee nog in de maak was. De winst in de rommelpot ging naar Jac Walschot en de poedelprijs werd dit jaar gewonnen door Christine Kehrens

IMG 9858 (2)IMG 9862

De commissie Lief en Leed besteedde ook nog even aandacht aan Zus en Engel Simons uit Heythuysen die maar liefst 52 jaar getrouwd waren. Piet Dauphin trakteerde iedereen op een kermispoppetje dat, indien gewenst, als persoonlijke mascotte kan dienen voor het volgend seizoen.

IMG 9886

Tenslotte werd Nel Swinkels, oprichtster in 2008 van Dynamic Tennis Maasgouw, naar voren gehaald. Nel gaat stoppen als actief lid en Geert Kehrens wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan. Geert roemde Nel om haar initiatief, ruim 11 jaar geleden, om in Heel een dynamictennisvereniging te starten. Nel is ruim 3 jaar voorzitster geweest en heeft ervoor gezorgd dat er een bloeiende en kwalitatief goede vereniging is. Als cadeau kreeg Nel een fotolijst met het predicaat erevoorzitter en een vrijkaartje voor de dag. In haar dankwoord benadrukte Nel 2 zaken. Hoe kan het dat het oprichten van dynamictennis op veel andere plekken in Midden-Limburg niet lukt en in Heel wel? Hoe krijgen we als vereniging zo snel mogelijk het juiste niveau? Die laatste vraag werd destijds snel beantwoord door het vinden van trainer Geert Kehrens. Nel gaf aan dat de fotolijst een prominent plekje krijgt in haar huis in Spanje en ze blijft ondersteunend lid van de vereniging.

IMG 9877 (2)IMG 9879 (2)

IMG 9880 (2)IMG 9882 (2)IMG 9883IMG 9876 (2)

Na het formele gedeelte werd de avond afgesloten met een heerlijke barbecue.

IMG 9889 (2)IMG 9892 (2) 

Tenslotte een woord van dank aan de commissie “De derde helft” die een voortreffelijke seizoenafsluiting heeft georganiseerd in Ospel.

Sjaak Vestjens