Historie Dynamictennis Maasgouw

In 2007 neemt de Gemeente Heel (tegenwoordig Maasgouw) samen met de Stichting Welzijn in Baexem het intitatief om een project op te starten met als titel: “Beweegproject Actief Leven”. Alle 55-plussers uit de Gemeente ontvangen in oktober 2007 per brief een uitnodiging om deel te nemen aan een activiteitenprogramma dat erop gericht is om deze leeftijdsgroep “uit hun stoel te halen”. Op een vrijblijvende, gezellige en ontspannen manier kan men kennis maken met diverse sportieve activiteiten die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep.
Onderdeel van dit programma is een introductieles “Dynamictennis”, verzorgd door leden van de Dynamictennis Club Nederweert. Daar wordt deze sport al langer actief beoefend. Deze introductieles spreekt een aantal deelnemers direct aan.
Nel Swinkels (1941; Heel): “Ik had vroeger getennist maar was geblesseerd geraakt en deed eigenlijk niet veel meer aan sport. De kennismaking met Dynamictennis was een openbaring voor mij. Een heel mooie, beweeglijke en gezellige sport die ook ik als oudere heel goed kon meedoen. Ik was meteen verkocht”.
Huub Halmans (1941; Beegden) : “Het idee “bewegen voor ouderen” sprak me meteen aan. Als tennisser wilde ik natuurlijk “een lekker potje spelen”. Maar er werd ook aandacht besteed aan het beter bewegen en het soepel blijven. Ook om blessures te voorkomen. En er was direct training en spel. Een ideale combinatie waarvoor ik direct enthousiast was”.
IMG 6061 (Small)In maart 2008 neemt Nel Swinkels het initiatief. Ze roept alle belangstellenden bij elkaar. Er ontstaat een clubje. En er worden afspraken gemaakt over practische zaken als contributie en speeltijden.
( Uit het archief: “Aan alle belangstellenden voor Dynamictennis,
Op a.s. vrijdag 11 april kunnen we beginnen met spelen in de sporthal. De komende vrijdagen is de hal gehuurd van 10 uur tot 11.30 uur. De heer Ben Houben uit Ospel helpt ons de eerste keren met instructies, spelregels e.d. Hij zal ook vrijdag de benodigde materialen meebrengen, die we even mogen lenen van de club Nederweert”.)
Ook Geert Kehrens, sportleraar in de VUT, is direct van de partij.
Dynamictennis fotos 1 011“Omdat ik bewegen in het algemeen belangrijk vind, wilde ik graag meehelpen deze activiteit op te starten en te begeleiden. En dit leuke, onderhoudende spel is heel geschikt daarvoor. Na een goede warming up is er nauwelijks risico op blessures. Het is licht, beweeglijk en gemakkelijk te leren, zeker voor bijvoorbeeld ex- tennissers of badmintonners. Al zijn de spelregels wel wat anders. Vanaf het begin heb ik gestreefd naar een goede opbouw en het verbeteren van de technische vaardigheden. Daarom is voor de doelgroep 55+ deze sport goed te beoefenen en vol te houden”..
Per 1 september 2008 wordt “Dynamictennis Heel in Maasgouw” lid van de Dynamictennis Bond Nederland. Daarmee is automatisch iedereen ook collectief verzekerd. Van mond tot mond melden mensen zich spontaan aan, ook uit de omgeving (Thorn, Roermond, Wessem en Heythuysen).
(Uit het archief: “Hallo beste leden,
Op 10 december 2008 zijn we met z’n tienen naar Nederweert getogen om mee te gaan spelen om de Brabant Limburg Cup. In een prachtige zaal speelden we steeds afwisselend met 6 man-vrouw. Het was een leuke ervaring. We hebben genoten maar ook veel geleerd. En gezien hoe het ook kan. Zelfs een paar wedstrijden hebben “we” gewonnen. Het was voor herhaling vatbaar en een goede stimulans om weer flink te gaan trainen”.
Naast de centrale speelmorgen (vrijdag van 10:00 uur tot 11:30 uur in de Sporthal van Heel), wordt er op 29 februari 2009 gestart met het spelen op woensdag van 17.30 uur Brab.--Limb. cup Vught 28-10-2010 036 (Medium)tot 19.00 uur. Er zijn direct 8 leden die ook op dit tijdstip komen spelen. Het ledenaantal blijft maar groeien en vanaf 1 september 2013 kan men ook terecht op de woensdagen tussen 17:30 uur en 19:00 uur.
In november 2009 vindt de uitwisseling met Nederweert plaats en in december is er de deelname aan de Brabant Limburg Cup in Goirle. Dynamictennis Maasgouw laat zich daar van zijn goede kant zien.
Ondanks enkele mooie, gewonnen partijen is de ranglijst duidelijk: de 6e en laatste plaats.
Geert Kehrens nuanceert: “Natuurlijk is het leuk om tegen andere verenigingen resultaten te boeken. Maar zeker zo belangrijk is de gezelligheid, de spelvreugde, de goede sfeer en de lichamelijke fitheid”.
Op 25 juni 2010, er zijn inmiddels 20 leden, wordt een Huishoudelijk Reglement vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering. De voorbereidingen voor de oprichting van een officiële vereniging vorderen gestaag. In oktober 2010 vindt het toernooi om de Brabant Limburg Cup plaats in Vught. Een 5e plaats is het mooie resultaat. Dit betekent een flinke verbetering t.o.v. vorig jaar en is reden voor een leuk feestje. In november 2010 is er weer een uitwisseling met Nederweert en in december wordt om het club-kampioenschap gespeeld.
Kaartje Nel juni 2009 045 (Small)
Op 24 februari 2011 vindt dan de officiële notariële oprichting van “Vereniging Dynamictennis Maasgouw” plaats met aansluitend de inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel.
 
In 2012, 2013 en 2014 wordt door het bestuur enthousiast verder gewerkt aan het uitbouwen en versterken van de club, natuurlijk met ondersteuning van vele leden die enthousiast meewerken als hulp wordt gevraagd. Er worden vele activiteiten georganiseerd die het clubgevoel en de onderlinge kameraadschap verder verstevigen. Er wordt deelgenomen aan diverse toernooien, met name in Noord Brabant. Vele sportieve successen en overwinningen worden er geboekt. Ook het door de club georganiseerde landelijke “Krasse Knarren Toernooi” in 2014 moet als een absoluut hoogtepunt worden genoemd.
logo knasseknarretoernooi 2
Binnen de Dynamictennis Bond Nederland en met name door alle clubs in Zuid Nederland, wordt Dynamictennis Maasgouw beschouwd als een sterke vereniging met een uitstekende organisatie en een hoog speelniveau. Toch blijft ook de gezelligheid een belangrijke succesfactor. De fameuze “Derde Helft”-activiteiten worden drukbezocht en er wordt elke week, naast de noeste trainingsarbeid, veel gelachen.
DTMroodZo is het spontane initiatief  uit 2008 van Nel Swinkels uitgegroeid tot een mooie vereniging met bijna 50 aktieve leden die wekelijks bezig zijn met aktief bewegen en die veel plezier beleven aan deze mooie sport.
 
Dynamictennis………. dat speel je voor je plezier!